Yksinyrittäjän kassabudjetti

Haluatko murehtia vähemmän ja nauttia enemmän?
Budjettipohja ja video-opastus, joilla saat tehtyä itsellesi kassabudjetin.

Tuntuuko sinusta, että olet hukassa raha-asioiden kanssa? Onko tilillä toisinaan jopa jonkun verran rahaa, mutta et tiedä paljonko siitä pitää jättää alvien maksuun? Tuntuuko, että et tiedä paljonko voit ottaa rahaa omaan käyttöön?Tuntuuko, että laskut, ennakkoverot ja alvien maksut tulevat aina ikävinä yllätyksinä, etkä osaa varautua niihin? Entä tiedätkö, miten rahatilanteesi käy jos pidät lomaa? Tässä vielä muutamia asioita, mitä ehkä olet miettinyt:

  • Miten saan alvit hoidettua?
  • Maksanko liian vähän tai liikaa ennakkoveroja, tuleeko mätkyjä?
  • Olen yksinyrittäjä, en minä tarvitse mitään budjettia.
  • Mikä kassabudjetti on? Mitä sillä tekee?
  • Olen vain tavallinen yrittäjä, en osaa tehdä mitään budjettia.
  • Budjetointi on vaikeaa, se on tarkoitettu vain taloushallintoihmisille.
Oman alan ammattitaito on toki tärkeää, mutta se ei vielä riitä yrityksen hengissä pysymiseksi. Eikä varsinkaan siihen, että raha-asiat eivät stressaisi.

Jokainen yrittäjä hyötyy kassabudjetista. Olit sitten muurari, siivooja, sähköasentaja tai puutarhuri, kassabudjetti antaa sinulle mielenrauhaa, eikä tarvitse arvuutella. Kassabudjetti kertoo sinulle, paljonko yritykselläsi on rahaa tulevaisuudessa. Kassabudjetin avulla voit esimerkiksi suunnitella tulevia hankintoja, tai vaikka lomaa. Hyvin hoidettu talous on yritykselle myös kilpailuetu. Kun teet kassabudjetin huolella, ovat talousasiasi varmasti paremmassa jamassa kuin suurimmalla osalla muita yrittäjiä. Tämä tietopaketti on tarkoitettu ihan tavalliselle yrittäjälle – sinun ei tarvitse olla taloushallinnon ammattilainen. Paketin mukana saat valmiin Excel-tiedoston kassabudjetin tekemiseksi, sekä video-opastuksen jossa budjetin teko käydään läpi kohta kohdalta.

Hinta: 47 € (sisältää 9,10€ ALV 24%)

Tällaisen budjettipohjan saat paketin mukana

Olen Tatu Vanhanen – isä, aviomies ja yrittäjä. Olen tehnyt kaikenlaisia tietotekniikkahommia parinkymmen vuoden ajan, joista viimeiset kahdeksan vuotta yrittäjänä. Olen yrittänyt jatkuvasti pysyä kärryillä teknologia-, talous- ja verotusasioista, jotta yritykseni ja minä voisimme paremmin.

Tein heti yrittäjätaipaleeni alussa itselleni kassabudjetin, koska totesin, että ilman sitä stressaan koko ajan siitä miten saat alvit ja muut laskut maksettua. Vuosien mittaan olen hionut budjettia paremmaksi ja tietysti pyrkinyt pitämään sen muutenkin ajan tasalla. Olen todennut, että budjetin ansiosta en nykyään oikeastaan stressaa yrityksen raha-asioista.

Kassabudjetista tuli niin hyvä, että halusin jalostaa sen tuotteeksi ja muidenkin yrittäjien avuksi.

Kassabudjetti antaa mielenrauhaa

Tekemällä yrityksellesi kassabudjetin pystyt ennakoimaan tulosi ja menosi. Pystyt suunnittelemaan tulevaisuuttasi ja pystyt myös arvioimaan, paljonko sinulle itsellesi jää rahaa käteen. Näet paljonko alveja on menossa maksuun missäkin kuussa ja riittävätkö rahat niiden maksuun. Tässä tietopaketissa saat valmiin Excel-budjettipohjan, sekä selkeät ohjeet budjetin tekemiseen. Budjetti kertto sinulle mm. kuukausittaisen kassatilanteen, maksuun menevät ALV-verot sekä paljonko sinulle itsellesi jää rahaa käteen. Tietopaketti on suunnattu yksinyrittäjille, koska siinä ei ole huomioitu muiden työntekijöiden palkanmaksua.

Suomalaiset yrittäjät ovat oman alansa osaavia huippuammattilaisia. Harmittavan harvalla on kuitenkaan yrityksen kassatilanne, tai muut talousasiat hallussa kovinkaan hyvin. Tämä taas aiheuttaa stressiä, murhetta ja unettomia öitä. Tämän tietopaketin avulla saat tehtyä yrityksellesi kassabudjetin, minkä jälkeen voit ottaa vähän rennommin. Kassabudjetista on apua myös silloin, kun haet yrityksellesi tukia tai rahoitusta.

Ennen kaikkea kassabudjetti antaa sinulle selkeät tavoitteet ja mielenrauhaa. Kun kassabudjetti on huolella laadittu, voit ottaa vähän rennommin.

Miksi tarvitset kassabudjetin?

Vähemmän stessiä

Rahatilanne huolettaa. Pelottaa, paljonko tulee ALV-tilityksiä ja tuleeko paljon lisäveroja. Mietityttää, riittääkö omaan käyttöön rahaa ja jos riittää niin paljonko. Kuulostaako tutulta?

Kun sinulla on paikkansa pitävä kassabudjetti, selviävät edellä mainitut asiat siitä. Kassabudjetti ei tietenkään ratkaise sitä, miten saat puuttuvat tulot tai mitä voit tehdä liiallisille menoille, mutta se kertoo sinulle selkeästi tilanteen. Sen jälkeen voit paremmin miettiä, mitä voit asialle tehdä.

Tiedät rahatilanteesi

Eikö olisi mukava tietää, paljonko yrityksellä on rahaa ensi kuussa, tai sitä seuraavassa, tai vaikka puolen vuoden päästä? Kassabudjetti kertoo sen sinulle.

Kassabudjetin avulla voit suunnitella, paljonko otat rahaa omaan käyttöön ja milloin voit esimerkiksi tehdä isompia hankintoja.

Tiedät, paljonko sinun pitää tienata

Antamiesi kulujen perusteella näet kassabudjetista, paljonko sinun pitää tienata kussakin kuukaudessa, jotta rahat riittävät.

Budjetin avulla pystyt myös suunnittelemaan lomasi, jolloin tuloja ei tule.

Pystyt arvioimaan maksettavat verosi

Verojen maksu ei ehkä ole mukavaa, mutta se on joka tapauksessa meidän kaikkien velvollisuus.

Kassabudjetti auttaa sinua verojen määrän arvioinnissa. Se kertoo sinulle, paljonko missäkin kuukaudessa pitää tilittää arvonlisäveroa ja auttaa arvioimaan tuloverojen määrää. Jos olet yhtiö ja maksaat itsellesi palkkaa, kassabudjetti kertoo myös palkanmaksuun menevien verojen määrän.

Mitä saat?

Saat tunnukset sivustolle, mistä voit ladata kassabudjetin Excel-pohjan ja katsoa opastusvideot. Tunnukset ovat voimassa vähintään vuoden ostohetkestä lukien. Ladattavissa on Excel-pohja sekä yksityisen elinkeinonharjoittajan (ns. toiminimi), että osakeyhtiömuotoisen yrityksen kassabudjetille.

Lisäksi saat Excel-hinnoittelutyökalun, jota voit käyttää jos olet palveluyrittäjä, eli myyt työaikaasi. Voit käyttää työkalua tuntihinnan hahmottelemiseksi. Työkalu ottaa huomioon esimerkiksi lomat, työtuntien määrän vuodessa ja arvioidun työllistymisasteen.

Alta näet esimerkkejä, miltä työkalut näyttävät. Älä suotta pelkää numeroiden määrää, työkalut laskevat suurimman osan niistä automaattisesti ja budjetin jokainen kohta selitetään opastusvideolla. Tältä työkalut näyttävät:

 

Yksityisen elinkeinonharjoittajan (ns. toiminimi) kassabudjetti
Osakeyhtiön kassabudjetti
Yksityisen elinkeinonharjoittajan hinnoittelutyökalu
Osakeyhtiön hinnoittelutyökalu

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Hyvä rahatilanteen hallinta on elinehto yrityksen menestymiselle ja selviämiselle. Kassabudjetin avulla otat rahatilanteen haltuun, jolloin sinulla on hyvä mahdollisuus elää muutenkin kuin “kädestä suuhun”.

Kyllä. Mukana tulee oma Excel-budjettipohja yksityiselle elinkeinonharjoittajalle, sekä video-opastus budjetin tekemiseen.

Kyllä sopii. Mukana tulee oma Excel-pohja osakeyhtiömuotoiselle yritykselle, sekä video-opastus budjetin tekemiseen.

Budjettipohja ja ohjeet on suunnattu vain yksinyrittäjille, koska pohjissa ei ole huomioitu muiden työntekijöiden palkanmaksua ja siihen liittyviä asioita (työeläkemaksut, yms.). Yrittäjän oma palkka (yhtiö) tai oma käyttö (yksityinen elinkeinonharjoittaja) toki huomioidaan.

Kyllä, haluan lisää mielenrauhaa!

Tilaa tietopaketti, jonka avulla saat tehtyä kassabudjetin ja vähemmän stressiä.

Hinta: 47 € (sisältää 9,10€ ALV 24%)